SELAMAT DATANG KE MOHDRAMSUL BLOGSPOT. KEHADIRAN ANDA MEMANG DIALU-ALUKAN.

BERBANGGALAH ANDA MENJADI PELAJAR DAN BEKAS PELAJAR SMKASAS

Saya amat mengalu-alukan kunjungan tuan-puan ke teratak ini. Semoga respon pengunjung akan memantapkan blogs yang dibina untuk memperkasakan dan memartabatkan bahasa Melayu tercinta.

Isnin, 29 Ogos 2011

MODUL BAHASA MELAYU PMR DAN SPM 2012

USAHA UNTUK MENINGKATKAN PENGUASAAN BAHASA MELAYU PMR DAN SPM 2012 PERLU BERTERUSAN DAN SALAH SATUNYA ADALAH DENGAN MENERBITKAN MODUL BAHASA MELAYU PMR DAN SPM YANG AKAN DIGUNAKAN OLEH PELAJAR YANG AKAN MENGHADAPI KEDUA-DUA KERTAS BERKENAAN PADA TAHUN HADAPAN. SUNGGUHPUN MENERBITKAN SESUATU MODUL MELIBATKAN PENGORBANAN MASA, PENGGARAPAN IDEA, MENILAI DARI SEGI KEBERKESANAN MODUL TERSEBUT KEPADA PELAJAR, SAYA AKAN CUBA UNTUK MENERBITKAN MODUL BERKENAAN DENGAN HARAPAN PELAJAR 2012 AKAN DAPAT MENGGUNAKAN MODUL BARU KERANA UNTUK PMR BEBERAPA KOMPONEN PERLU DITAMBAH, DISAMPING KOMPONEN SEDIA ADA PERLU DIOLAH SEMULA AGAR LEBIH MANTAP DENGAN MENAIP SEMULA BAHAN TATABAHASA DAN LATIHAN BERPERINGKAT DARI SOALAN MUDAH KE SUSAH, MENAMBAH CONTOH KARANGAN TERBAIK, DAN MENGUBAH KESELURUHAN BAHAN KOMSAS ANTOLOGI DAN NOVEL KERANA PADA TAHUN HADAPAN PELAJAR TING. 3 AKAN MENGHADAPI KESELURUHAN SOALAN PMR MENJURUS KEPADA KOMSAS BARU APABILA PELAJAR TINGKATAN TIGA AKAN DIPERKENALKAN BAHAN ANTOLOGI DAN NOVEL BARU. JUSTERU, PUSINGAN PEMBELAJARAN KOMSAS ANTLOGI DAN NOVEL AKAN LENGKAP. 
         SEMEMANGNYA, USAHA UNTUK MENERBITKAN MODUL INI AMAT MEMERITKAN DAN MEMERLUKAN BANYAK MASA UNTUK MELAKUKANNYA, NAMUN SAYA AKAN CUBA MENERBITKANNYA BERMULA DARI SEKARANG KERANA SAYA MEMPUNYAI KOMITMEN UNTUK MENGAJAR DAN ADAKALANYA KOMITMEN SAYA DIPERLUKAN DI PERINGKAT DAERAH DAN NEGERI. BEGITU JUGA MODUL UNTUK PELAJAR SPM AKAN SAYA CUBA UNTUK MENGHASILKANNYA KERANA SAYA SUDAH ADA BAHAN UNTUK TUJUAN TERSEBUT CUMA UNTUK MEMURNIKANNYA. SAYA MELAKUKAN SEGALANYA KERANA PENERBITAN MODUL YANG TERDAHULU BANYAK MEMBERI IMPAK POSITIF DALAM MENINGKATKAN PRESTASI PELAJAR DALAM MENGUASAI KEMAHIRAN BAHASA MELAYU SAMADA KOMPONEN TATABAHASA, KOMSAS, DAN PENULISAN. SAYA BERDOA SEMOGA ALLAH MEMBERIKAN KEKUATAN KEPADA SAYA MENYIAPKAN KEDUA-DUA MODUL BERKENAAN DAN SAYA JUGA MENGHARAPKAN DOA PELAJAR AGAR SAYA DIBERI KEKUATAN DARI SEGI KESIHATAN DAN MASA UNTUK SAYA MELAKUKANNYA. INSYAALLAH.

Tiada ulasan: